Over ons

Ons bedrijf bestaat langer dan Coca Cola. Kun je het voorstellen? Sinds 1885 waren onze voorouders al in de weer met hout. Eerst met klompen, meubels en toebehoren en later met keukens. Gerard Hempen is de eigenaar van het bedrijf en ontwerpt nog altijd heel veel houten keukens vanaf de tekentafel.

Hendrik Antoon Hempen geboren op 28-2-1850 is de oprichter. Hij is begonnen met een klompenmakerij met daarnaast een meubelmakerij.

Ook in de werkplaats is het voornamelijk een geur van hout en het decor van grote massief houten delen en allerlei grote zaagmachines. De Groningse ambacht viert hier nog steeds hoogtij. Het team van Gerard Hempen bestaat uit zo’n 25 mensen met passie voor het vak.

Historie Gerard Hempen Keukens

We hebben iets speciaal met hout. Puur, natuurlijk materiaal, robuust , stoer of verfijnt en strak, alles kan met hout. Van nieuw eiken met een vergrijsde look of juist van oud, doorleefd hout.

Wij hebben daarom zeker een passie voor hout! Al sinds 1885, toen de eerste “Hempen” generatie in Ter Apelkanaal de basis heeft gelegd met het vervaardigen, handmatig uitsnijden en bewerken van diverse houten meubelen op maat. Van krachtige houten tafels tot sierlijke dekenkisten en kerkbanken. Maar ook het schoeisel van de dag, de ‘klompen’, behoorde in 1885 tot het assortiment! In 1973 heeft Gerard Hempen het bedrijf van zijn vader overgenomen en heeft hij zich geleidelijk toegelegd op het ontwerpen en produceren van massief houten keukens en badmeubelen. Samen met een enthousiast team van familie en medewerkers doet hij dat nog steeds met veel plezier.

Hout van hoge kwaliteit

Alle houten onderdelen worden in onze eigen werkplaats op maat gemaakt. Het warme en tijdloze karakter van hout maakt het materiaal geschikt voor iedere woning, van landelijk tot modern en industrieel. In vier generaties is er natuurlijk veel veranderd: de werkplaats ziet er geheel anders uit, de keukenstijlen zijn veranderd en de keukens worden niet meer met paard en wagen bij de klant afgeleverd. Maar één ding is jaren lang hetzelfde gebleven: de passie voor het vervaardigen van kwaliteitproducten uit hout!

Showroom in Ter Apelkanaal

Onze houten keukens kun je bewonderen in Ter Apelkanaal. In onze sfeervolle showroom kun je je laten inspireren door de vele verschillende stijlen en opstellingen: stoere en landelijke eikenhouten keukens, robuuste, industriële keukens van oud hout en strakke houten designkeukens met de technische snufjes van nu. 

De keukenstijlen die wij voeren zijn diversen dan u denkt. Met hout kunt u eigenlijk voor elke stijl iets moois ontwerpen. Hout heeft een mooie warme en natuurlijk uitstraling en dat ziet u terug bij de landelijke keukensindustriële keukensmoderne keukens en nog vele meer stijlen.

Wij zien u graag een keer in onze showroom in Ter Apelkanaal. De koffie staat klaar!

Ambacht uit eigen keukenfabriek

Alle houten keukens worden allemaal geproduceerd in onze eigen fabriek in Musselkanaal. Onze stoere meubelmakers vervaardigen uit hout de mooiste fronten en opstellingen. We zoeken dan ook de beste houtcollecties passend bij jullie keuken. Van een fijne structuur tot grof oud hout. Alleen de beste kwaliteit, daar staan wij voor…

Gerard Hempen
Julian - Gerard Hempen

Julian Aangenaam!

Je bent altijd vrij om bij ons langs te komen in de showroom. Als je een afspraak maakt dan krijg je alle aandacht van mij of één van mijn collega’s.