Onze werkplaats

Houten keukens Groningen Drenthe
Houten keukens Groningen Drenthe
Houten keukens Groningen Drenthe

Een passie voor hout sinds de 19e eeuw

Bij Gerard Hempen Keukens delen we een rijke geschiedenis met hout die teruggaat tot 1885, zelfs al voordat Coca-Cola zijn intrede deed. Onze voorouders begonnen met het vervaardigen van klompen, meubels en andere houten benodigdheden voordat ze zich concentreerden op het creëren van prachtige houten keukens. Het is een erfenis die generaties heeft doorstaan en vandaag de dag ontwerpt eigenaar Gerard Hempen met de medewerkers nog steeds met passie en toewijding houten keukens vanaf zijn tekentafel. In de showroom wordt een ontwerp gemaakt van de keuken. Elke houten keuken is bij ons uniek, we maken niets seriematig. De klant die bij ons binnenloopt komt met een eigen idee of wij bedenken de droomkeuken op basis van wensen en eisen. Nadat akkoord is gegeven op ons voorstel, de tekening is goedgekeurd, de keuken is ingemeten en een week is afgesproken voor het plaatsen van de keuken begint de daadwerkelijke productie van de keuken in onze eigen fabriek

De geur van ambacht

Stap onze werkplaats binnen en je wordt meteen omringd door de geur van hout. Hier is de ambiance gedomineerd door enorme massieve houten panelen en een scala aan indrukwekkende zaagmachines. Dit is waar het Groningse vakmanschap nog steeds de boventoon voert. Het gepassioneerde team van Gerard Hempen ademt de liefde voor het vak.

 

Elk onderdeel van onze houten keukens wordt met precisie op maat gemaakt in onze eigen werkplaats. De warmte en tijdloosheid van hout maken het geschikt voor elke woning, van landelijk tot modern en industrieel. Hoewel de werkplaats door de jaren heen is geëvolueerd en de technologie is veranderd, blijft één ding onveranderd: onze passie voor het creëren van hoogwaardige producten uit hout. Onze ervaren meubelmakers gaan aan de slag met het creëren van de houten fronten, kasten en andere elementen die jouw keuken uniek zullen maken. Alles wordt met de hand vervaardigd met aandacht voor detail.

We gaan nog een stap verder in het waarborgen van kwaliteit. Al onze houten keukens worden in onze eigen fabriek in Musselkanaal op loopafstand van onze showroom in Ter Apelkanaal geproduceerd. Onze deskundige meubelmakers, houtbewerkers en spuiters vervaardigen hier de mooiste fronten en opstellingen met oog voor detail en vakmanschap. We selecteren de beste houtcollecties, variërend van een fijne structuur tot grof oud hout, om ervoor te zorgen dat elke keuken die onze werkplaats verlaat, aan de hoogste normen voldoet. Onze medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verkoop, inkoop van apparatuur, het inmeten en het maken van de tekeningen hebben direct contact met de werkplaats en zorgen dat elk detail wordt doorgenomen

Zodra je keuken klaar is, gaan we over tot levering en plaatsing. We leveren je nieuwe keuken op het afgesproken tijdstip. Ons team zorgt ervoor dat alles veilig en onbeschadigd bij jou thuis aankomt. We installeren de keuken met de hoogste nauwkeurigheid en dat komt soms erg precies met elke keer een ander type wand, vloer, water, elektra en nog tientallen factoren. We zorgen ervoor dat alle onderdelen perfect passen en werken, inclusief apparatuur en verlichting.

Als laatste voeren we de laatste afwerkingen uit, zoals het plaatsen van werkbladen, het aanbrengen van de laatste details totdat de klant de droomkeuken van hout in gebruik kan nemen.

Bekijk hier de foto's van onze werkplaats

5/5