Japandi keukens van hout

Vragen of hulp nodig?

Je kunt ons bellen van 10:00 – 17:30 uur op
0599 – 47 06 05 of bezoek de showroom.

Gerard Hempen Keukens - Houten Keukens
Witte moderne keuken van hout

Trend van het moment

Van alle keukenstijlen die momenteel hot zijn, steekt de Japandi-stijl er echt bovenuit. Deze stijl combineert het minimalistische van Japan met het strakke design van Scandinavië. Nieuwsgierig naar wat deze populaire stijl precies inhoudt? Hier zijn de kenmerken ervan. Ook al is de Japandi-stijl de trend geweest in zowel 2023 als 2024, zijn eenvoudige elementen zorgen ervoor dat deze keuken nog jarenlang stijlvol zal zijn. Dus zelfs als je een voorstander bent van tijdloze keukens, is deze stijl een verrassend goede keuze.

De kleuren kenmerken de Japandi-stijl

In Scandinavisch design worden vaak wit en houttinten gebruikt, terwijl de Japanse stijl juist gekenmerkt wordt door sobere kleuren. In deze stijl zie je veel lichte natureltinten, met af en toe een vleugje donker voor contrast. De optimale verhouding is om 80% van de ruimte te vullen met lichte tinten, afgewisseld met 20% donkere tinten. Dit zorgt voor een perfect gebalanceerd contrast. Maar welke specifieke lichte natureltinten bedoelen we dan? Enkele voorbeelden zijn schelpenwit, zandgrijs, kashmir, saharabeige, terragrijs, en niet te vergeten: kristalwit.

Japandi-keuken van hout

In een Japandi-keuken zijn soberheid en neutrale kleuren een duidelijk kenmerk van de Japanse invloed, terwijl eenvoud en strakke lijnen typisch Scandinavisch zijn. Deze combinatie biedt een scala aan mogelijkheden waarin je jouw eigen creativiteit kunt uiten. Als je de Japandi-stijl wilt integreren in je huis en vooral in de keuken, mogen de volgende kenmerken niet ontbreken:

Rust, eenvoud en minimalisme

Bij het ontwerpen van jouw keuken in de Japandi-stijl, draait alles om rust, eenvoud en minimalisme. Maar hoe breng je dit precies tot uiting in het ontwerp van jouw keuken? Het is essentieel om al jouw keukenapparatuur netjes uit het zicht te kunnen zetten. Een ingebouwd koffiezetapparaat biedt een elegante oplossing om het aanrecht opgeruimd te houden. Daarnaast is de keuze voor een kookplaat met ingebouwde afzuiging ideaal voor een ruimtelijke uitstraling. En wat dacht je van een Quooker? Zo hoeft er geen waterkoker meer op het aanrecht te staan, wat de rustieke uitstraling van je keuken nog verder benadrukt.

Hout als basis

Gerard Hempen ontwerpt en maakt samen met zijn familieleden en team aan medewerkers al decennialang tijdloze houten keukens. De keukens zijn voorzien van alle modernste gemakken. Zo werken we met Miele, Siemens, Smeg, Atag, Stoves, Belling, Etna, Quooker, Bosch, Falcon, Boretti, Steel en andere topmerken. De basis is nog steeds hetzelfde. Daarom zien wij onze klanten ook per generatie terugkomen voor een keuken waar je ontzettend lang plezier van kan hebben.

De basis van onze keukens is hout. De uitstraling is helemaal aan te passen op jouw favoriete interieur. Rood, zwart, wit, blauw, bruin of gewoon de natuurlijke tint van eikenhout. Zo maken we ook keukens van oude eikenhouten planken, barnwood of Japandi-stijl.

Gelaagde kleuren: Een samenspel van tonen

Ongeacht welke kleuren je kiest voor jouw keuken, het is cruciaal om deze kleur in verschillende tinten te laten terugkomen. Op die manier behoudt jouw keuken zijn unieke en gevarieerde uitstraling, terwijl alles toch mooi op elkaar aansluit. Ga je voor een beige keuken? Zorg er dan voor dat je verschillende tinten beige gebruikt om de stijl van jouw keuken te behouden.

Speels contrast in materiaalkeuze

Bij het kiezen van materialen voor je keuken draait het juist om het creëren van contrast. Terwijl je bij kleuren vooral dezelfde tinten bij elkaar wilt kiezen, is het bij materialen de bedoeling om juist verschillende texturen te laten samenkomen. Het combineren van diverse materialen zorgt voor een natuurlijk en speels effect dat de keuken karakter geeft.

Maak een afspraak in de showroom

Julian - Gerard Hempen

Julian Aangenaam!

Je bent altijd vrij om bij ons langs te komen in de showroom. Als je een afspraak maakt dan krijg je alle aandacht van mij of één van mijn collega’s. 

De houten keukens die wij ontwerpen en plaatsen

Houten keukens van hoge kwaliteit en prachtig apparatuur. We houden ons bezig met pure ambacht. Meer zien van wat wij maken? Bekijk de volgende categoriën: