Sinds 1885

4 Hempen generaties

Een familiebedrijf sinds 1885

Wij zijn een familiebedrijf met een passie voor hout. In 1885 heeft de eerste 'Hempen' generatie in Ter Apelkanaal de basis gelegd met het vervaardigen en handmatig uitsnijden en bewerken van diverse houten meubelen op maat. Van krachtige houten tafels tot sierlijke dekenkisten en kerkbanken. Maar ook het schoeisel van de dag, de 'klompen', behoorde in 1885 tot het assortiment!

Houten keukens

In 1973 heeft Gerard Hempen het bedrijf van zijn vader overgenomen. Hij heeft zich geleidelijk toegelegd op het ontwerpen en produceren van massief houten keukens en badmeubelen. Samen met een enthousiast team van familie en medewerkers doet Gerard dat nog steeds met veel plezier.

Kwaliteitproducten uit hout

Alle houten onderdelen worden in onze eigen werkplaats op maat gemaakt. Het warme en tijdloze karakter van hout maakt het materiaal geschikt voor iedere woning, van landelijk tot modern en industrieel.  In vier generaties is er natuurlijk veel veranderd: de werkplaats ziet er geheel anders uit, de keukenstijlen zijn veranderd en de keukens worden niet meer met paard en wagen bij de klant afgeleverd. Maar één ding is jaren lang hetzelfde gebleven: de passie voor het vervaardigen van kwaliteitproducten uit hout!

Houten vloeren

Sinds enige tijd leggen wij ook prachtige houten vloeren. De keuze om ook houten vloeren in de collectie op te nemen is voor ons een logische stap geweest. Een houten keuken komt op een houten vloer ook heel goed tot zijn recht. Het prettige is als de houtkeuze, kleur en uitstraling helemaal op elkaar afgestemd kunnen worden.

Showroom in Ter Apelkanaal

Onze houten keukens en houten vloeren kun je bewonderen in Ter Apelkanaal. In onze sfeervolle showroom kun je je laten inspireren door de vele verschillende stijlen en opstellingen: stoere en landelijke keukens met eikenhout, robuuste, industriële keukens van oud hout en strakke moderne keukens, ook van hout met de technische snufjes van nu.

Wij zien u graag een keer in onze showroom in Ter Apelkanaal. De koffie staat klaar!