AGA City 60

Het is totaal anders dan koken op een gewoon fornuis. Het AGA-fornuis maakt gebruik van stralingswarmte die gelijkmatig en tegelijkertijd van alle kanten door de gietijzeren ovens wordt afgegeven: gerechten schroeien snel dicht, er is weinig vochtverlies en smaak en vitaminen worden behouden.

Net als de traditionele AGA heeft iedere oven van de AGA City60 zijn eigen temperatuur. In dit model wordt dit bereikt door middel van elektrische verwarmingselementen in het hart van de ovens en onder de kookplaat. De gelijkmatige stralingswarmte die hierdoor ontstaat, staat elke keer opnieuw garant voor perfecte resultaten; wat u ook bereid, uw maaltijd smaakt altijd heerlijk. Met andere woorden, de AGA City60 behandelt eten zoals het hoort en helpt u altijd het beste uit uw ingrediënten te halen.

Hoe het werkt

De AGA City60 is zeer gebruiksvriendelijk. Het fornuis is ontworpen met het oog op eenvoud, met één knop voor de kookplaat en een andere knop voor de ovens. De AGA City60 ovens kunnen onafhankelijk van elkaar en van de kookplaat worden gebruikt.

De Kookplaat

De kookplaat wordt verwarmd door middel van een krachtig verwarmingselement en kan worden ingesteld voor koken of sudderen. Ook de buitenrand van de kookplaat kan worden gebruikt. Als de plaat op de kookstand staat, kunt u hierop sudderen en als de plaat op 'sudderen' is ingesteld, kunt u de buitenrand gebruiken als een warmhoudplaat. Op de kookstand komt de kookplaat in ongeveer elf minuten op temperatuur; op de sudderstand duurt dit ongeveer acht minuten.

De Ovens

Gebruik de linker bedieningsknop om de bovenoven in te stellen op 'braden', 'bakken' of 'uit'. De temperaturen voor braden en bakken worden vanuit de koudstand in ongeveer 60 minuten bereikt. Ook de sudderoven kan volledig op temperatuur worden gebracht in ongeveer 60 minuten.

Fornuis Configuratie:

- Braad-/ Bakoven

- Sudderoven

- Kook-/Sudderplaat

 

De AGA City60 is verkrijgbaar in twee stijlen, traditioneel en eigentijds, en in 14 verschillende kleuren.